Highlights van JordaniŽ (8 daagse rondreis)

 
Jordanië is de snelst groeiende vakantiebestemming in het Midden-Oosten. Een Arabisch sprookje in een uitgestrekte woestijn. Modern, maar met een vaste voet in de eeuwenoude cultuur. "De geschiedenis van het Hashemitisch koninkrijk."
 

Dag 1: Amsterdam - Amman
U vliegt van Amsterdam naar Amman. Op de luchthaven van Amman wordt U opgewacht door onze Engelstalige, lokale vertegenwoordiger. Hij zal U assisteren bij de douaneformaliteiten en U begeleiden naar Uw hotel. Overnachting in Amman.

 
Dag 2: Amman - Jerash - Ajloun - Umm Qeis - Amman
Na een goede nachtrust in oosterse sferen en een heerlijk ontbijt begint de dag met een bezoek aan Jerash. Het oude Gerasa, een van de steden van de Griekse Decapolis, is goed bewaard gebleven. U vindt hier o.a. de tempels van Artemis en Zeus, de triomfboog van Hadrianus en de beroemde zuilenrij. Vanuit Jerash vervolgen we onze weg naar Ajioun, alwaar we het kasteel van Rabad gaan bezoeken. Tot slot vertrekken we naar Umm Qeis, gelegen op een heuvel met oogverblindend uitzicht op het meer van Tiberias en de Jordaanvallei. Na alle indrukken van de eerste dag is het tijd om weer terug te gaan naar Uw hotel in Amman. Overnachting in Amman.
 
Dag 3: Amman - Dode Zee - Amman
We vertrekken alweer vroeg via een indrukwekkende route door de woestijn naar de z.g. woestijnkastelen. Even ten oosten van Amman ligt een ring van kastelen en paleizen. Deze historische ruïnes worden tezamen de woestijnkastelen genoemd. De belangrijkste zijn Qasr Azraq (bekend vanwege zijn fraaie ligging en eens het hoofdkwartier van 'Lawrence of Arabia'), Qasr Amra (met mooie muurschilderingen) en Qasr El Kharanah. We zullen deze allemaal bezoeken! Na dit prachtige stukje geschiedenis vervolgen we onze weg naar de Dode Zee. Dit wonderlijke stukje natuur behoeft verder geen uitleg. Uiteraard heeft U hier alle gelegenheid om een stukje te drijven! Na deze verfrissende duik rijden we terug naar Amman. Overnachting in Amman.
 
Dag 4: Amman - Madaba - Nebo - Kerak - Petra
Na het ontbijt vertrekken we naar Madaba met de Griekse Orthodoxe kerk Sint Gregorius, waar U het wereldberoemde mozaïek (van meer dan 2,3 miljoen stukjes) "Mosaic Map of Palestina" vindt. Hierop staan het Heilige Land en de omliggende regio's afgebeeld. Vervolgens rijden we naar Mount Nebo, de plaats waar Mozes begraven ligt en waar hij zijn volk de weg naar het Beloofde Land wees. Hij bleef zelf achter om te sterven. Vanaf deze berg heeft U een prachtig uitzicht over de Dode Zee en de Jordaan Vallei. Via Mount Nebo rijden we naar Kerak over de Kings Highway. Onderweg bezoeken we het kruisvaarderkasteel. We vervolgen de weg over de Kings Highway richting Petra. Overnachting in Petra.
 

Dag 5: Petra
Voor velen is Petra het hoogtepunt van een bezoek aan Jordanië. Dit is niet verwonderlijk. U moet er zijn geweest om te begrijpen wat men bedoelt. De geschiedenis gaat hier terug tot 7000 voor Christus. Deze rotsstad is alleen te bereiken via een nauwe kloof. Aan het einde van de kloof vindt U de overweldigende façade van de Schatkamer, die geheel is uitgehouwen in de rotsen. Er zijn diverse eeuwenoude wandelroutes, maar vaak wordt de stad te paard bezocht, over oude afgesleten trappen, die leiden langs o.a. tempels, offerplaatsen, tombes, obelisken en marktpleinen. U heeft de dag hier hard nodig om alles te kunnen zien. Na deze zeer indrukwekkende dag overnacht U weer in Petra.

 
Dag 6: Petra Baidah - Wadi Rum - Aqaba
Na het ontbijt bezoeken we Baidah, ook wel Little Petra genoemd, alwaar U nog even terug kunt denken aan de geweldige rotstad Petra. We vervolgen de weg naar het natuurreservaat Wadi Rum, het werkterrein van 'Lawrence of Arabia'. We zullen dit reservaat per jeep gaan verkennen. U zult genieten van het bijzondere woestijnlandschap en de prachtige avontuurlijke rit per jeep. We vervolgen onze weg naar de Rode Zee, waar onze eindbestemming Aqaba zal zijn. Overnachting in Aqaba.
 
Dag 7: Aqaba
Een vrije dag. U kunt rustig nagenieten van alle opgedane indrukken van de reis, aan het strand of misschien wel onder water. Aqaba is bekend vanwege de fantastische duikmogelijkheden. Uiteraard kunt U hier ook uitstekend snorkelen of andere watersporten beoefenen. Heeft U nog niet genoeg gezien, dan is Aqaba ook een goed uitgangspunt om nog een woestijntocht te maken. Uw gids helpt U graag verder. Overnachting In Aqaba.
 
Dag 8: Aqaba - Amman - Amsterdam
Na het ontbijt wordt U naar de luchthaven van Aqaba gebracht voor Uw binnenlandse vlucht naar Amman. Vanuit Amman vliegt U terug naar Amsterdam.
 

CATEGORY

01.05.11 – 31.10.11

01.07.11 – 30.08.11
(Peak Period)

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

03 *

1045 Euro

125 Euro

1135 Euro

125 Euro

 
Inclusief
 • Vluchten: Amsterdam - Amman - Aqaba - Amman – Amsterdam
 • 3 overnachtingen in Amman
 • 2 overnachtingen in Petra
 • 2 overnachtingen in Aqaba
 • Alle overnachtingen op basis van een 2 pers. kamer logies en ontbijt
 • Excursies zoals omschreven inclusief entreegelden, paarden in Petra en jeep in Wadi Rum
 • Alle transfers
 • Engelssprekende lokale gids
 
Exclusief
 • Luchthavenbelasting
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Individuele excursies
 
Nuttige tips en informatie:

Paspoort en visum:
Uw paspoort dient na terugkeer in Nederland nog zes maanden geldig te zijn.
Het Jordaanse visum kan door Farao's Reizen geregeld worden.
U betaalt bij vertrek vanuit Jordanië vertrekbelasting.

Geld:
Travellercheques in US$ zijn op veel plaatsen inwisselbaar.

Klimaat:
In Jordanië kunt U het hele jaar door genieten

 
  Boek Nu   Terug naar het Programma's JordaniŽ  
 
 
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2019 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO