Jordanië

     

Officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land ten oosten van de rivier de Jordaan, gelegen tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever in het westen, Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten.

De hoofdstad van Jordanië is Amman, die met 1.430.000 inwoners de grootste stad van het land is. Andere steden zijn Akaba, Al-Karak, Az-Zarqa, Irbid, Ma'an, Rihab, Madaba en Jerash. Het land is onderverdeeld in twaalf gouvernementen. De bekendste rivier is de Jordaan, langs de grens met Israël en de Westelijke Jordaanoever.

De Dode Zee is in feite een meer. Het land heeft via de Golf van Akaba een open verbinding naar de Rode Zee en daarmee met de rest van de wereld.90% van het Jordaanse grondgebied is woestijn. Een nauwe strook langs de oostelijke oever van de Jordaan is - vooral dank zij irrigatie - een vruchtbare streek waar aan land- en vooral tuinbouw wordt gedaan.

     
Jordanië Programma's
 
Highlights van JordaniŽ
8 daagse rondreis
Jordanië is de snelst groeiende vakantiebestemming in het Midden-Oosten. Een Arabisch sprookje in een uitgestrekte woestijn. Modern, maar met een vaste voet in de eeuwenoude cultuur. "De geschiedenis van het Hashemitisch koninkrijk."
    Meer Tour Informatie
 
 
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2019 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO