Acht dagen door de mooiste valleien en steden van Libanon

 
Libanon is vooral bekend vanwege de unieke cederbomen. De landschappen staan er vol mee. U kunt hier prachtige ruïnes, enorme rotsen en vele andere hoogtepunten bezoeken. U kunt kennismaken met de verschillende eeuwenoude culturen die zich hier ooit hebben gevestigd. U zult een fantastische indruk overhouden aan de bevolking, de natuur en de prachtige bezienswaardigheden.
 
Dag 1
Vertrek van de Luchthaven Schiphol voor Uw vlucht naar het vliegveld van Beiroet, alwaar U na aankomst door Uw reisleider zal worden opgehaald en naar Uw hotel zal worden gebracht. Uw eerste overnachting.
 
Dag 2
Een fantastische reis door Libanon gaat beginnen. Vandaag bezoekt U twee steden: Baälbeck en Anjar. Baälbeck is gelegen in de Bekaa vallei, 85 km ten noordoosten van Beiroet. In deze door de Romeinen beïnvloede stad vindt men de Acropolis, een groep van oude Romeinse tempels bestaande uit de Tempel van Venus, de Tempel van Jupiter en de Tempel van Bachus.

Deze indrukwekkende monumenten zijn in goede staat en een bezienswaardigheid op zich. Iedere zomer vinden in Baälbeck beroemde festivals plaats. Een bezoek aan een wijnhuis zal U overtuigen van de hoge kwaliteit van de plaatselijke wijn. Na het bezoek aan Baälbeck reist U door naar Anjar, een stad die gebouwd is in de 8ste eeuw, Dit is een van de mooiste plekjes van Libanon, aangelegd volgens een Grieks-Romeins plan. Hier ziet U prachtige paleizen, een badhuis en de resten van oude huizen. Overnachting in Beiroet.
 
Dag 3
Naar Sidon, Tyre en Echmoun. Een van de eerste bezienswaardigheden die U in Sidon zult zien is het kruisvaarderskasteel uit de l3de eeuw. Ook de haven van Sidon is een bezoek waard. Verder gaat U naar Tyre, een op 83 km ten zuiden van Beiroet gelegen eilandje alwaar men de prachtige Romeinse, Griekse en Foenisische ruines kan bezichtigen. Verder vindt U er ook vele sarcofagen en natuurlijk het uit de Romeinse tijd overgebleven Amphitheater. Tenslotte brengen we een bezoek aan het kleine plaatsje Echmoun, waar U vele tempels in Perzische stijl kunt bezoeken en bewonderen. Overnachting in Beiroet.
 
Dag 4
Deze dag bezoekt U Harissa, Jeita en Byblos. Harissa is een klein kasteelachtig stadje 15 km ten noorden van Beiroet en is bekend door haar vele kleine oude huisjes en prachtige tuinen. Er wordt ook een bezoek gebracht aan het gigantische beeld "Our lady of Libanon" en tevens bezoeken we in Jeita de grootste grotten van het Midden-Oosten. Als laatste bezoeken we een van de oudste steden van de wereld genaamd Byblos met een gezellig haventje. Overnachting in Beiroet.
 

Dag 5
Deze dag is een vrije dag ter eigen besteding. Beiroet biedt U vele mogelijkheden. Uw reisleider kan U een aantal goede suggesties geven. Overnachting in Beiroet.

 
Dag 6
Vandaag brengt U een bezoek aan Tripoli, waar zich veel monumenten zoals het kasteel van St. Gilles en de vele moskeeën uit de tijd van de kruisvaarders en de Mamelukken bevinden. Ook bezoekt U de ceders gelegen op 125 km van Beiroet, waar men deze typisch gevormde dennenbomen kan bezichtigen. In de loop der jaren zijn er veel verdwenen. Maar U kunt er zeker van zijn dat U er nog een aantal kunt bewonderen. Overnachting in Beiroet.
 
Dag 7
Een vrije dag die U zelf kunt indelen.
 
Dag 8
Helaas is het einde van de prachtige reis alweer in zicht. U wordt vanaf Uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Beiroet gebracht voor Uw terugvlucht naar Amsterdam.
 

CATEGORY

01.02.13 - 22.03.13

23.03.13 - 07.04.13

08.04.13 - 30.04.13

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

03 *

787 Euro

150 Euro

945 Euro

150 Euro

787 Euro

150 Euro

04 *

860 Euro

195 Euro

1032 Euro

195 Euro

1032 Euro

195 Euro

 
Inclusief
  • Retourvlucht Amsterdam - Beiroet
  • Alle transfers van en naar hotel en luchthaven
  • Alle vermelde excursies
  • 8 overnachtingen in Beiroet op basis van een 2 pers. kamer, logies en ontbijt
 
Exclusief
  • Luchthavenbelasting
  • Visum
  • Verzekeringen
  • Fooien
  • Individuele excursies
 
Nuttige tips en informatie:

Paspoort en visum:
Uw paspoort dient na terugkeer in Nederland nog 6 maanden geldig te zijn.
Het visum wordt door Farao's Reizen verzorgd.


Geld:
Nederlandse guldens zijn slechts beperkt inwisselbaar. Wij adviseren dan ook zowel contante dollars in kleine coupures als travellercheques in US $ mee te nemen. Creditcards worden bij veel winkels en hotels geaccepteerd.


Klimaat
Gedurende de zomermaanden is het in Libanon erg warm. De wintermaanden zijn hier koel en vochtig. In de bergen kan het koud en vochtig zijn.
 
  Boek Nu   Terug naar het Programma's Libanon  
 
 
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2019 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO