Westelijke Woestijn Farao's Safari (12 Dagen / 11 Nachten)

 
Oase in de woestijn
De westelijke woestijn safari is een prachtige ervaring. Het is een gebied van natuurlijke schoonheid met bergkammen, duinen en het heeft een veel flora en fauna te bieden. U zult versteld staan van wat deze woestijn te bieden heeft.
 

Dag 1:
U vliegt schiphol naar Caïro, waar je woestijn avontuur kan beginnen. U zal worden overgebracht naar uw hotel voor een eerste nacht in Caïro.

 
Dag 02: Cairo - Fayoum - El Wadi Rayan (250 KM)
Na het ontbijt beginnen we met een tour naar Wadi el Rayan via de Fayoum oase. Als je terug kijkt zie je de piramides van Gizeh zie langzaam verdwijnen achter je. Toen de weg vanaf het begin van de Libische plateau afdaalt naar de Fayoum Oasis heeft u een prachtig uitzicht op de vliegtuigen met zijn fruitbomen. U vindt hier typisch Egyptische dorpen kunt u ook vinden in de Nijl-vallei en op de beroemde Saskia na de lunch in Wadi El Rayan u een bezoek aan de watervallen in de monding van Bahr Youssef, een kanaal dat werd aangelegd door de Farao's van de 12e dynastie. Na dit, zal het laatste deel van de reis (ca. 25 km) neemt u mee naar de "Magic Springs" waar we zullen eten en overnachten.
 
Dag 03: Wadi El Rayan - Bahariya (110 km)
Na het ontbijt beginnen we onze reis vroeg om te rijden door de woestijn naar Bahariya oase. U zal de nacht doorbrengen in een safari kamp, is er mogelijkheid om een bad te nemen.
 
Dag 04: Bahariya - Kattara (100 km)
Eerst rijden we naar El Bawaiti, de hoofdstad van Bahariya oase, waar je een beetje inkopen te doen. Andere bezienswaardigheden zijn de warme en koude bronnen van Moghtalla, Bechmu en Tahkiema en de antieke graf van Plantio. Na de lunch zullen we reizen naar Kattara. Onderweg zullen we diner en overnachting in de desrt.
 

Dag 05: Kattara - Siwa (290 KM)
Vandaag onze reis brengt u naar de Garat Omm el Saghir Oasis op Kattara, waar u kunt kennismaken met de 280 inwoners =, bezoek de hoofdman van deze Oasis en hoewel de oude stad lopen. Na de lunch zullen we vervolgen onze rit naar Siwa. Dit is een zeer avonturen en spannende reis.

 
Dag 06: Siwa - Bahrein (140 km)
Vandaag bezoeken we de oude steden van Shali, Amasis en de tempel van Ammon op de heuvel van Aghurmi. Na deze onze tocht verder door een indrukwekkend bergachtig gebied werden we uiteindelijk aankomen in Arg. Na de lunch vertrekken we naar Bahrein, waar we zullen dineren en overnachten.
 
Dag 07: Bahrein - Witte Woestijn (225 km)
Na het ontbijt zullen we blijven tocht door de Great Sand Zie de Dalla voorjaar. Na de lunch zullen we verder reizen naar de Witte Woestijn waar we zullen dineren en overnachten.
 
Dag 08: White Desert - Farafra
Vandaag vertrekken we naar Farafra waarin in een van de grootste plooien in de Westelijke Woestijn. Er zal een bezoek aan het plaatselijke museum en enthousiaste mensen een bad nemen in de warmwaterbronnen zijn. Na de lunch zullen we vervolgen onze reis naar Dakhla: onderweg zullen we dineren en overnachten.
 
Dag 09: Dakhla - Kharga (200 km)
Na het ontbijt zullen we doorgaan met onze reis naar Dakhla waren we een bezoek aan de steden van El Qasr en Mut, de 2 grote steden in de oase. Na een bezoek aan het plaatselijke museum rijden we naar de oude stad van Balat, waarna onze reis zal contine, via een mmagnificent landschap van rotsen, wadi's en zandduinen van Kharga, waar we zullen dineren en overnachten.
 
Dag 10: Kharga
Kharge is een van de oase die voorziet parallel aan de rivier de Nijl. Ze markeren de prehistorische zijrivier van de Nijl. Hier kunt u een bezoek aan de oude stad van Kharga en de ruïnes van de oude stad oproep Hibis, waar de tempel van Ammon is opgegraven en gerestaureerd. Na deze reis zal u via Baris in de richting van Luxor. Onderweg zullen we dineren en overnachten.
 
Dag 11: Luxor - Ca´ro
In de ochtend zullen we doorgaan met onze reis naar Luxor, waar je komt in de middag en zal worden gebracht naar het vliegveld voor uw vlucht naar Cairo. In Cairo wordt u naar uw hotel voor eten en waar u de nacht zullen doorbrengen.
 
Dag 12: Cairo - Amsterdam
Uw bezoek aan de Westelijke Woestijn is gekomen om een einde te maken. Na het ontbijt zal u naar de luchthaven van Caïro worden overgedragen voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Natuurlijk is het mogelijk om uw reis uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan de Rode Zee.
 

CATEGORY

01.02.13 - 22.03.13

23.03.13 - 07.04.13

08.04.13 - 30.04.13

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

05 *

1530 Euro

70 Euro

1836 Euro

70 Euro

1530 Euro

70 Euro

 
Bij De Prijs Zijn Inbegrepen
 • 02 nachten in Caïro op basis B.B..
 • Alle transfers van en naar het hotel.
 • Alle genoemde excursies.
 • 10 dagen en 09 nachten safari met een 4x4 auto.
 • Tijdens de safari dagen alle maaltijden.
 • Complete kampeeruitrusting & slaapzak (u kunt natuurlijk ook uw eigen slaapzak).
 • Een gids tijdens de hele rit.
 
Bij De Prijs Zijn Niet Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdam - Cairo.
 • Binnenlandse vlucht Luxor - Cairo.
 • Luchthaven belasting.
 • Entre visum.
 • Verzekeringen.
 • Individuele excursies.
 • Tips.
 
  Boek Nu   Terug naar het Programma's Egypte  
 
 
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2018 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO