Bakermat van de beschaving (8 daagse rondreis)

 
We kennen allemaal Egypte, is het niet uit eigen ervaring, dan is het wel uit de historische boeken. En terecht, Egypte is een van de boeiendste landen in het midden oosten. Waarom deze wat merkwaardige inleiding? Eigenlijk om aan te geven dat Syrië, indien U het zou kennen, net zulk boeiende verhalen op zou leveren. Wellicht juist omdat het minder bekend is onder toeristen heeft het zijn totale charme, geurende souqs, ongedwongen vriendelijkheid en gastvrijheid volledig behouden. Kortom een aanrader.
 
Dag 1: Amsterdam - Damascus
Vandaag begint Uw Syrische avontuur. U vliegt van Amsterdam naar de hoofdstad van Syrië: Damascus. Eenmaal in Damascus wordt U door Uw reisleider naar Uw hotel gebracht. Overnachting in Damascus.
 
Dag 2: Damascus
Uitgeslapen? Na een verkwikkend ontbijt op naar een van de oudste hoofdsteden ter wereld. Binnen de muren van de Oude stad ligt de indrukwekkende Omayyad-moskee, waar U doorheengegidst zult worden. Vervolgens de kapel van Anannias, en het mooie St. Pauls window. Al wandelend zullen de vele kleurrijke en geurende overdekte markten - 'souqs' - U zeker niet ontgaan. Wij besluiten de dag met een oogverblindend uitzicht over Damascus vanaf de Qassioun-berg. Dus houdt Uw camera gereed. Overnachting in Damascus.
 
Dag 3: Damascus - Maaloula - Crak des Chevaliers - Ugarit - Latakia (395 km)
Vandaag wordt het een drukke dag. Ons eerste reisdoel is Maaloula, een schilderachtig dorpje met blauwe en gele huisjes, waarvan de bewoners nog de taal van Jezus spreken, het Aramees. Vervolgens staat het imposante Crak des Chevaliers, oftewel het kasteel van de kruisridders, op het programma. 100 jaar hebben de kruisvaarders erover gedaan om dit 'pied à terre' voor maar liefst 5000 soldaten met paarden te bouwen. Weer een duik in de geschiedenis, en wel naar de uit 1400 voor C. stammende kleitabletten die gevonden zijn in de belangrijkste havenplaats van Syrië, Ugarit. Wist U dat deze kleitabletten de basis hebben gevormd voor ons alfabet? Na al deze indrukken is het heerlijk uitwaaien in het kustplaatsje Latakia. Overnachting in Latakia.
 
Dag 4: Latakia - St Simeon - Aleppo (280 km)
Voor de liefhebber een individuele ochtendwandeling langs het strand en dan op naar het kasteel van Salah Eddin. Nu weer naar een schitterend uitzicht en wel vanuit 'Qalaat Seman', oftewel het klooster van St. Simeon. Simeon was een heilige uit de 5de eeuw die maar liefst meer dan 30 jaar van zijn leven op een 15 meter hoge pilaar heeft doorgebracht! Deze pilaar is te bezichtigen in het klooster, maar los daarvan zult U aangenaam verrast worden door de schitterende mozaïeken en de verschillende architectuurstijlen die op een verrassende wijze in het klooster door elkaar zijn toegepast. Even verderop ligt Aleppo. Overnachting in Aleppo.
 

Dag 5: Aleppo
Aleppo heeft zoveel te bieden dat wij hier een hele dag zullen verblijven. Vóór alles is het de handelsstad van Syrië. Het meest in het oog springende is nog wel de 50 meter boven de stad gelegen citadel. Aan de voet van de citadel komen de kooplustigen onder U volop aan hun trekken in een van de grootste en indrukwekkendste souqs van het Midden Oosten. Dit is een waar lustoord van kleuren, geuren en alles wat U zich kunt voorstellen bij een sprookje uit Duizend en één Nacht. Overnachting In Aleppo.

 
Dag 6: Aleppo - Eble - Apamea - Hama - Palmyra (340 km)
Het houdt niet op!! Vanuit Aleppo naar Eble waar we een stop zullen maken om de Acropolis, de vele tempels en het koninklijk paleis te bezichtigen. Wij vervolgen onze reis naar de indrukwekkende ruïnestad Apamea, met de kenmerkende zuilenstraat. Daarna komen de technici aan hun trekken en wel in Hama, waar het vervoer van het water middels waterwielen via aquaducten duidelijk wordt. Na dit menselijke kunstwerk gaan we naar 'de bruid van de woestijn', Palmyra! Omgeven door dadelplantages en gunstig gelegen langs de aloude zijderoute heeft de stad zich kunnen ontwikkelen tot belangrijkste verzamelplaats voor de handelskaravanen. Ook U zult er stoppen om er te overnachten.
 
Dag 7: Palmyra - Damascus (260 km)
De ochtend zullen we besteden aan 'de bruid van de woestijn'. Boven de dadelpalmen steekt de Grote Tempel van Baäl uit en die zullen we dan ook zeker bezoeken, als ook het Romeinse Amfitheater, de indrukwekkende colonnades (straat met fascinerende zuilenrijen), de graftorens en de overblijfselen van de tempels. De uitgestrektheid van de 'lege' woestijn en de drukte van Palmyra zullen heel onwerkelijk aandoen, in de namiddag keren we terug naar Damascus waar U vrij bent om datgene te bezoeken waar U nog niet aan toe bent gekomen. Overnachting in Damascus.
 
Dag 8: Damascus - Bosra - Damascus (137 km) - Amsterdam
De laatste dag alweer, maar niet alleen gepland voor het vertrek. Helemaal in het zuiden van Syrië ligt namelijk de voormalige hoofdstad van de Romeinse provincie 'Arabal': Bosra. Bosra is vooral bekend om het Amfitheater dat plaats biedt aan 15.000 mensen. Tevens zullen we de nog bewoonde ruïnes van Bosra gaan bekijken. Vanuit Bosra gaan we terug naar Damascus waar we U het hoogtepunt van de reis, het Nationaal Museum, niet zullen onthouden. Hier kunt U Uw reis nog even dunnetjes overdoen. Vol indrukken en een koffer met herinneringen wordt U door Uw reisgids naar de luchthaven gebracht voor Uw retourvlucht naar Amsterdam.
 

CATEGORY

01.02.13 - 22.03.13

23.03.13 - 07.04.13

08.04.13 - 30.04.13

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

P/P in DBL

SGL sppl

3*

816 Euro

148 Euro

970 Euro

148 Euro

816 Euro

148 Euro

Inclusief
 • Retourvlucht Amsterdam - Damascus – Amsterdam
 • 3 hotelovernachtingen in Damascus
 • 1 hotelovernachting in Latakia
 • 2 hotelovernachtingen in Aleppo
 • 1 hotelovernachting in Palmyra
 •  Alle hotelovernachtingen op basis van een 2 pers. kamer, logies en ontbijt
 • Excursies zoals omschreven
 • Alle transfers
 • Engelssprekende reisleider
 
Exclusief
 • Luchthavenbelasting
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Individuele excursies
 
Nuttige tips en informatie:

Paspoort en visum
Uw paspoort dient na terugkeer in Nederland nog 6 maanden geldig te zijn.
Het Syrische visum wordt door Farao's Reizen verzorgd.

Geld
Nederlandse guldens zijn slechts beperkt inwisselbaar. Wij adviseren dan ook zowel contante dollars in kleine coupures als travellercheques in US $ mee te nemen.
Creditcards worden bij veel winkels en hotels geaccepteerd.

Klimaat
Syrië heeft een landklimaat. Het kan 's winters koud zijn, maar de winters duren niet lang. 's Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot plm. 35 C. De maanden maart tot juni en september tot november zijn heerlijke periodes om een bezoek te brengen aan Syrië.

 
  Boek Nu   Terug naar het Programma's SyriŽ  
 
 
 
   
 
Auteursercht (c) 2018 Farao's Reizen B.V. alle rechten voorbehouden. Webdesign by MRCO